tiistai 26. heinäkuuta 2011

Voihan vaippa.

Meillä on jo kaksi pakettia vaippoja lastenhuoneessa. yksi luonnonmukaisesti nopsasti kompostoituva ja yksi peruspampers. Voihan tsiisus mikä hässäkkä, että ne saatiin ostettua.

Luonnonmukaisesta maatuvista valkeista kaupassa oli vain kaksi vaihtoehtoa. Taapero ja vauvaikäinen. Ok, homma selvä. Otetaan se vauvaikäisen koko. Pampersista valikoimaa oli triplasti enmmän. Tavallista, newbornia, housumallia, kuvioilla ja ilman. Puhumattakaan kokoeroista. Huokaus.

Koin vaippahyllyllä yhtä suuren ja samankaltaisen dilemman, jonka kohtaan aina vessapaperihyllyllä. Haluanko kaksi, kolmi vai yksikerroksista, pehmeää lambia vai vai halvempaa pirkkaa, kuvioita vai ei, valkaistua vai tikuttavaa luontoystävää, isoa vai pientä arkkia. Päädyn aina pirkkaan vihreällä kuviolla ja kolmella kerroksella. Mutta entäs jos ollaankin Lidlissä tai s-marketissa. Hiki nousee pintaan.

Vaippojen kanssa oli siis sama ongelma. Päädyin pampers newborn 3-5 kiloisille kakaroille. Menkööt sillä ensimetrit vaikka päällä seisten vaikkei istuisikaan unelmasti.

Toinen ongelma ovat Isännän intohimo: kestovaipat. Imsevimset ja muut vastaavat ovat oma maailmansa. Mistä en todellakaan tiedä mitään. Yhtään mitään. Koskaan nähnytkään kenenkään tutun lapsella kyseisiä imukkeita. Argh.

Saimme onneksi tuttavapesueelta kaikki vastasyntyneen ja taaperoikäisen kakkaamiseen tarkoitetut vempeleet. Muuten homma olisi kaatunut heti alkuunsa (uskallappa googlata kestovaippa niin kalpenet).
En usko että niitä tarvitsee enää ostaa lisää, mutta kestovaippakasan edessä hiljenee joka tapauksessa taitavinkin askartelija ja sinooperin vakioasiakas.

Mikä tämä on, miten päin se menee, miten tämä kuuluu taitella ja mihin se menee?

Tämäkö viritys muka pitää kakat poissa äidin sylistä ja omasta sängystä?

Eihän se lapsi herranjumala mahdu liikkumaan nämä tupot jalassa!?

Näiden ongelmien lisäksi 64,5 neliöinen kolmiomme huutaa armoa puhtaiden tarvikkeiden ja käytettyjen vaippojen säilyttämisratkaisuista sekä tulevasta pyykkivuoresta. Kestovaippapalapelin ratkaisuun on mennyt hetki, mutta nyt ovat kaapit täynnä taiteltuja harsoja ja oheistuotteita sekä varmuudeksi pamperseja. Vielä pitää ratkoa kuka ne vaipat meinaa vaihtaa, varsinkin kakkasellaiset...

4 kommenttia:

  1. me ollaan päädytty kokeilemaan kestovaippoja, ainoa ongelma vaan on etten oikeasti ymmärrä yhtään niistä mitään, vaikka kovin olen yrittäny lukea ja ottaa selvää. no on tässä muutama kuukausi vielä aikaa saada se ahaa-elämys niistä muoveista, harsoista, sisä ja ulko ja keski ja sivu imuista... :)

    VastaaPoista
  2. Sanohan muuta. Mä olen juuri opetellut virtuoosimaisesti kaksi taittelutapaa harsoille mutta edelleen epäilen, että vaipat tulevat falskaamaan ikävästi joka paikasta.

    Imuista en ole edes alkanut vielä haaveilemaan. Mennään aivan baby steps eteenpäin.

    Onneksi on peruspamperseja varalle kun hermo menee..

    VastaaPoista
  3. Mulla meni kotona ensimmäisenä yönä hermot kertakäyttövaippoihin, kun ne falskas TODELLA monta kertaa yön aikana pikkuisen rimpulareisien kohdalta, ei ollu kaupassa pienempää kokoa... Tulipahan kerralla seuraavana päivänä opeteltua kestovaippojen käyttöä. Ja kyllä nekin välillä falskaavat, mutta yllättävän harvoin.

    VastaaPoista
  4. Falskaamaton vaippa olisi jo suoranainen ihme ja miljoonapatentin arvoinen =)

    VastaaPoista