maanantai 25. heinäkuuta 2011

Äitivaihde silmässä

Yllätin itseni taas jälleen kerran säätämästä jotakin, mikä ei ole normaalisti minun tapaistani.

Kun äitiysloma tämän viikon maanantaina starttasi ryhdyin tositoimiin. Sisälläni oli selvästi kuplinut kahlittuna äitihahmo, joka vapautui iloisesti kirmaten heti "mammiksen" alettua.

Siivosin riiviön huoneen, viikkasin vaatteet, kokosin (tai isäntä kokosi, itse katsoin hämmentyneenä) rattaat ja tarkastelin kaikkien eri vekottimien toimintaulottuvuuksia. Viikkasin kestovaippaharsot ja opettelin taittelemaan pari taitosta (Isäntä myös, usko tai älä), tarkastin myös mitä kaikkea kestovaippailun oikein tarvitaan.

Väsäsin otukselle vinkeän lelunkin, jota voi selällään maaten tuijotella.

Ja rupesin ompelemaan. Aivan mielettömällä vimmalla.

En ikinä ole ollut ompelijatyyppiä. Kaikki kouluaika on mennyt veiston puolella ja sukkapuikot ovat tarkoittaneet lähinnä nenäpunkteerauksen irvikuvaa. Yhtäkkiä äitimode iskeytyi päälle ja väänsin muutamassa päivässä pari unipussia. Enkä kironnut kertaakaan. Itseasiassa nautiskelin tekemisestä. Pelottavaa. Kohta varmaan alan virkkaamaan tossuja ja myssyjä...

vko 36

2 kommenttia:

  1. Mulla on kans nytten äitiysloman toinen viikko menossa, mutta koska oon ollut yksikseni lomalla yli 3 viikkoa, en oo tehnyt muuta kuin järjestellyt (ja käynyt lounailla kavereiden kanssa silloin tällöin). En kehtaa ees kertoa, paljon mulla on vauvanvaatteita, jotka on KAIKKI silitetty (ei tuu tapahtumaan toistamiseen). Vaippavermeitäkin on yhtä paljon ja huutonetissä odottamassa lisää. Supistuksia ei ole (onneksi) edelleenkään, koska mulla on niin paljon vielä tehtävää. Tosin kirjoitin varmuuden vuoksi jo listan ylös, jos tulis äkkilähtö ja äitini tulis tänne hoitamaan loput. Minä alan panikoida! :)

    VastaaPoista
  2. Meilläkin kaapit pursuaa jos minkämoista kamaa alkaen vaatteista ja päättyen vauvan kylpyammeeseen asennettavaan istuimeen, jotta se ei vajoaisi veden alle. aikamoista varusteurheilua.

    Hyvä puoli on se, että kaikki hankinnat turvakaukaloa lukuunottamatta ovat olleet käytettyjä. Rauha siis sielulle.

    Vauva vaatii valmisteluja, siitä ei pääse mihinkään. Pitäähän sitä perustaa ja hankkia sille pienelle ihmiselle aivan kaikki itsestän selvyydet valmiiksi, alusta alkaen (plus miljoona turhaa tavaraa, mutta eniveis).

    Onnea hankintoihin ja valmisteluihin, veikkaan, että niitä ei koskaan ole tehty tarpeeksi.. =)

    VastaaPoista