lauantai 5. tammikuuta 2013

Reissustoori


Vielä mieltä lämmittääkseni muisteloin matkaa Egyptin Hurghadassa, mihin en mistään hinnasta ikinä kuuna päivänä lähtisi sinkkuna enkä pariskuntana. Mutta perheellisille sitä suosittelen e h d o t t o m a s t i!

Reissun avainsana oli helppous. Olemme todenneet, että koska kerta olemme päämme tähän lapsihommaan vapaaehtoisesti tunkeneet, on sen kanssa opittava elämään. Siispä matkat räätälöidään muksun silmin.

Tiedän osan suunnittelevansa matkojaan aikuisten kriteerein ja raahaavansa lapsiaan vain mukana tyylillä sopeutukoon aikuisten tahtiin. Me matkustamme toisella periaatteella. Nyt vain ei ole sen elämänvaiheen aika, missä suunnataan Amatsoniin viidakkovaelluksille. Nyt ollaan lastenaltaalla ja hiekkiksellä. Aikuiset nauttikoot auringosta ja tekemättömyydestä.



Ja tätä Egyptissä oli tarjoilla. Maahan on täynnä hiekkaa anyways, mutta joku viisas mies oli raahannut sitä tonneittain hotellialueellemmekin. Kiitos siitä. Neljän vaiko viiden erilaisen hiekkalaatikon voimin pärjäsimme hienosti. Ensimmäistä kertaa suurin osa hiekasta myös matkasi lapiosta ämpäriin eikä mahaan, mistä olimme oikein ylpeitä.


Toinen ahaa elämys oli ranta, matala ranta. Ihan yhtä tärkeä kuin lastenallasosastokin (joita hotellissa oli varmaankin viisi eri sorttista eri mataluuksineen, fantastista!). Rantaa korvaamaan käy vallan mainiosti hyvä lastenallas, mutta rannasta saa taas yhden eksrtahiekkiksen pienellä vaivalla. Ja tietty kaavalla ranta + hiekkis + aurinkotuolit = vanhemmille paljon vapaata auringonottoaikaa. Muksu viihtyi kuin taikaiskusta itsekseen kaiken maailman rapujen ja simpukan kuorien kanssa. Eikä niistäkään kannata ottaa ressiä, kalkkiahan niistä saa.



Kolmas kriteeri oli All inclusive sapuska ja juomatarjoilu. Mistään ruoka-ajoista ei siis tarvinnut stressata eikä taaperolla syömäkelpoisia ruokapaikkoja tarvinnut metsästää itku kurkussa kaupungilla. Ruoka ja juoma tuli paikkaan kuin paikkaan hotellialueella suurin piirtein sormia napsauttamalla.


Lisäksi jokaisen reissumme pääpointti on ollut loma. Siis ihan kaikesta ja etenkin arjesta. Ajoimmekin surutta alas heti Helsinki-Vantaan kentällä kaikki kotitärkeydet: kellontarkat ruoka-ajat, kaksi kertaa päivässä lämmin ruoka plus terveelliset välipalat, joka aterialla maitoa, nukkumaan tasan kello sitä ja tätä ja niin edelleen. Käytimmekin surutta hotellin antimia, mangomehua maidon korvikkeena, jälkkäriä joka aterialla jos ei muu ruoka maittanut, välipaloja siellä täällä mitä nyt eteen sattui ja ah vanhempien herkkua: ilmaista pyykkipalvelua.


Kun lomalla asennoituu siten, että päikkärit voi ihan hyvin vetäistä altaalla kun siltä tuntuu, kelloa katsomatta, tulee lomastakin lomaa, eikä lasten kanssa arjen suorittamista vieraassa maassa. Suosittelen tätä metodia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti