tiistai 18. syyskuuta 2012

Tumppu!



Wanted: tumput, jotka ovat lämpimät ja joita ei saa riiviömäisimmälläkään mielen ailaihteluilla revittyä etuhampain pois kädestä?!


Miss Murmelaatilla on nimittäin minimaalinen vaunu-unikoulu menossa ja tähän tarvitaan viisaita päitä. Tarkoitus on harjoitella talvea varten, jolloin pieni sormi-imurimme ei valitettavasti enää saa nukkua vaunuissa ilman tumppuja, sormiaan imeskellen. Kun lämpömittari lähestyy nollaa, lähesty myös sormi-imuttelun nollatoleranssi.

Mistä siis ellaiset tumput, jotka pysyy kädessä? Tavislapaset lentää heti. Lapaset, joiden välissä on kudottu nar, lentävät heti. Lapaset, joissa on hihaan kiinnitettävä klipsi lentävät heti, mutta jäävät hihoihin roikkumaan. Lapaset, jotka junttaan takin hihan sisään hdastavat menoa, mutta lähtevät silti litomaan karjunnan kera.

Mitä metodeja on vielä jäljellä? Hihojen umpeenompelu? Kokovartalotumppu?

10 kommenttia:

  1. Rukkanen, jossa on tarranauha ranteen kohdalla. Pitää vain kiristää sopivasti, niin, että tumppu pysyy kädestä, mutta veri kiertää vielä :) Minä ostin tällaiset Jesper Juniorin tarjouslaarista. Lisäbonuksena rukkaset pitävät vettä, niin ei pikkutassua palella senkään jälkeen kun rukkasta on yritetty poistaa hampailla tai muuten imeskelty. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta entä jos ranne on niin kapea, että tarranauhasta loppuu tarrat ja nauhat?

      Poista
  2. semmonen hiha, jossa on peukunreikä? riittääkö logiikka peukun pujottamiseen reiästä?

    riittävän suuri takki/haalari, jonka hihat saat vaikka hiuslenksulla umpeen, eikä lapasia välttämättä tarvita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis mitä mitä mitä, peukunreikähiha?

      Tai siis tiedän sen formaatin, mutta miten sitä voi soveltaa etusormikeskisormi-imutuksen estoon!!??

      ARghargh, kaadus kohta tuohon "ompelet hihat umpeen" vaihtoehtoon. ja otan aina hiekkalaatikolla sakset, lankaa ja neulankin mukaan jotta voin tarvittaessa ratkoa ne ja ommella uudelleen...

      So not.

      Poista
    2. siis kun se käsi on lapasessa, joka menee peukunreiästä läpi, on ehkä hankalampaa ottaa veks? ainakin kappahlin joissain ulkokamoissa on semmonen tiukahko trikoinen "sisähihansuu", jolla toi melko salettiin onnistuis.

      Poista
    3. hmm. tuumataan. Toistaiseksi olen onnistunut hirttämään pienoisen käden kolminkertaisella kuminauhakietaisulla kurahanskan kanssa. katsotaan toimiiko. ja kiertääkö kädessä edes veri...

      Poista
  3. Jospa rukkaseen ompelisi sopivamman tarranauhan? Olen kyllä itse paraskin sanoja, kun omat käsityötaidot riittäisivät lähinnä nippusiteen käyttöön :) Vaikka kai sen ranteen voisi kiristää ihan solmittavallakin nauhalla.

    Luin muuten juuri vinkin, että puolipotkuhousuihin voi leikata haaroihin aukon, josta saa pään läpi ja pukea sen sitten käsiin vaikka muiden vaatteiden alle. Se olisi varmaan aika idioottivarma konsti, joskin aika hankala pitemmän päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis aivan fantastinen ajatus! Repesin aluksi nauramaan, mutta silti tämän idean minä ostan heti, ja juuri tällaisia pirkkaniksejä tarvitaan kotiäitien elämään lisää.

      nyt täytyy mennä fida lähetystorilta ostelemaan edukkaat potkarit tumpuiksi!

      Poista
  4. OU JEE, tumppuongelmaisille tiedoksi:

    Reiman haalareissa on, ainakin siinä mikä bongasin kirppikseltä, erikseen ommeltu tarranipsusysteemi hihoissa.

    Eli haalarin ulkopinnalla, kyynärpään kohdalla on systeemi, johon (ainakin useimmissa)tumpuissa olevan lenksun (jonka olemassaoloa olen aina ihmetellyt) saa kiinni. Eli tumppu käteen haalarin ulkopuolelle ja sitten lenksu läpi tarranipsun. Perfet and easy!

    HURRAA, jollain muullakin on ollut joskus näköjään sama ongelma!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JA sillä on vielä nimikin: heijastava rukkaspidike

      http://www.reima.fi/fi/collection/ulkovaatteet/haalarit

      i love juu reima

      Poista