maanantai 21. tammikuuta 2013

Flunssan ennustus


Tiedätkö mistä tietää että flunssa lähestyy?

Kuu kirjoista flunssaan

Flunssaa kannattaa ruveta epäilemään jo hyvissä ajoin siinä vaiheessa, kun perheen äiti iloisin mielin päättää vihdoin ja viimein edellisen räkäjakson päätyttyä (jo kolme kuukautta sitten...) poistaa sängyn päädyn alta kaiken sana-/tietokirjallisuuden. Korokekirjoihin kajoaminen tietää flunssaa parin viikon sisällä

Puoli kuuta iloitsemisesta

Kun äiti huokaa helpotuksesta, että eipä ole flunssaa näkynyt pitkään aikaan tai että ihanaa kun ollaa oltu terveitä, ollaan jo aavistuksen lähempänä seuraavaa adeno/noro/influenssa -virusta. Toinen hälyyttävä merkki on kutsu odotettuihin juhliin, häihin, vuosisadan megapaateihin. Kaksi viikkoa on tarpeeksi pitkä aika kehittää vaikka mikä pöpö.

 Vikisevistä öistä vähäsen

Olen oppinut, kautta kiven ja kannon, että äitivaisto kertoo kummallisisa asioita. Muutamana yönä erityisellä tavalla vikissyt mukula haiskahtaa niin flunssalle tai korvatulehdukselle. Etenkin, jos alaleuassa ei näy potentiaalisia hampaita. Liskojen yö valmistaa vanhempia tulevaan: ette nuku nyt ettekä varsinkaan  seuraavinakaan öinä.

Räkänokasta ei päivääkään.

Takuuvarma merkki ovat kiiluvat silmät, punoittavat silmänaluset ja ensimmäinen kunnon räkäaivastus. Flunssa on ovella. Nenäliinat, suolatipat, tietokirjallisuus ja kuumemittari, here i come. Again.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti