keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Oodi omalle keholle

Kun jäin työpaikalla kiinni puuskuttamisesta, parin kerroksen jälkeisen portaiden nousun jälkeen, rupesi harmittamaan. Ensimmäistä kertaa oikein kunnolla tämän raskauden aikana.

Tahdon oman kehoni takaisin.

En halua puuskuttaa ja ynähdellä matkalla jäätelöostoksille Tapiolan keskustaan. En halua väsähtää useaan otteeseen kesken työpäivän ja kuolata vastapalautetuille kyselylomakkeille.

En halua jatkuvasti vaivata isäntää, jonka käsivarresta tarvitsen tukevan otteen, jotta pääsen ripeästi vessaan ja sohvalta ylös. En varsinkaan halua, että joudun kohta ostamaan Tenoja, jollei lantionpohja ala tottelemaan.

En jaksa kylkiluideni muljahtelemista sisältä ulos, jonkun toisen hikkaa, yllättäen kylkeeni ilmestyvää takaraivoa tai otsaa tai mitä lie kovaa kallon osaa. Enkä sitä, että se joku toinen pitää minua hereillä, kun sitä huvittaa jumpata öisin.

En myöskään pidä uudesta ihanasta vaakalukemasta ja pakkonälästä. Enkä varsinkaan painonmuutoksen tuomasta - AUTS - penikkataudista kävelyasennon muuttuessa.

En tahtoisi syödä enää yhtään vitamiinipilleriä, rautaa tai kalkkia, vaan vaadin, että mahani toimii normaalisti tästä päivästä eteenpäin. Ja tahdon kautta kaikkein rantain syödä mitä haluan!

Enkä jaksa sitä mahan taputtelua, raskauspuhetta, äitihuomiota, ylihuolehtivia katseita, voivotteluja ja toivotteluja, joita raskaus muilta kerää.

Ai mitenkä niin ei onnistu vielä hetkeen?

2 kommenttia:

  1. Mua niin ottaa päähän ystäväni, joka viimeiseen asti kävi koirien kanssa lenkillä, kun meikäläinen makaa illat sohvalla ja nukahtaa ysiltä, kun ei jaksa liikkua. Miten tästä tulee kunnon kunto vauvan kanssa elämiseenkantamiseenjaksamiseenulkoilemiseen? Ja ne mahan taputtelijat!!!

    VastaaPoista
  2. Sittenhän se vasta jonkun muun aikaa onkin. syntymästä lähtien on totaalinen äiti, jonkun toisen roikkualusta. Toisaalta tällöin oma keho ainakin palautetaan rintoja lukuunottamatta itselle. ja ah, voi taas kävellä jotenkin muuten kuin ankkavaapuntaa...

    ja btw mulla on pari valittua sanaa mahantaputtelijoista. Mutta niistä pian lisää, sympatiaa ei heru. ei tipu. ei pätkääkään. noup.

    VastaaPoista