torstai 8. maaliskuuta 2012

i´m a big big girl...

Havahduin viime vauvauinnissa hassuun faktaan. Tuijottelin tovin uima-altaan täyttäneitä vauvoja, pulleita ja sympaattisia, isoja ja pieniä. Niitä mahtuu maailmaan monenlaisia, mutta mutta osa vain on niitä isompia ja osa pienempiä, vaikka kuinka olisivat saman ikäisiä.

Uinnissa tarkastelin tätä karkeaa kahtiajakoa. Altaassa polskutteli paljon niitä pieniä vauvoja, joiden päänympärystä äidit kiittävät, ja sitten niitä isoja vauvoja, joiden äidit, noh eivät niin paljoa hehkuta helppoa synnytystä.

Vertailin siinä sitten kumiankkojen lomassa niitä hassun isoja vauvoja omaamme ja kas, meidän murmelihan kuluu tuohon jälkimmäiseen sakkiin. Ja itseasiassa oho, murmelihan on oikein jättiläisvauva.

Oona siis ei ole iso, hän on valtava. Kaikessa söpöydessään minulta on jäänyt huomaamatta, että little miss sunshinehan on itseasiassa aika jäätävän kokoinen vauva. Kaikki sitä ovat tolkuttaneet koko ajan, mutta jotenkin olen silti sen missannut.

Äidin silmiin oman muksun poikkeuksellinen koko ei tietenkään millään mahdu. Niin objektiivista se äitiys on. Mutta toisaalta neuvolassakaan asiasta ei ole huomautettu, sillä murmeli kulkee käyrillä omaa ihastuttavaa poukkoilevaa kuviotaan.

Kaikki on siis hyvin, eikä murmelin ihastuttavista vatsamakkaroista tarvitse huolehtia. Sitäpaitsi olen itse vajaa 180 cm pitkä ja Isäntä siihen vielä kymmenisen senttiä päälle. Iso vauva sopii ison äidin syliin, eikä 8,3 kg elopainoa vie söpöyttä mihinkään. Se on varmaa. Äidin habaa se kyllä kasvattaa, mutta se on ihan hyvä. Kotitekoinen bodypump.

Isoihin bodykokoihin on totuttava vastedeskin. Murmeli itseasiassa otti juuri pikku spurtin ruokinnassa. Ennen meni päälle puoli pukkia bonaa per ateria plus 120 ml maitoa, nyt hurahtaa yhtäkkiä käsittämättömät kaksi purkkia sosetta plus 150 ml maitoa.

Eihän tässä meinaa vanhemmat pysyä millään perässä. Murmeli syö meidät vararikkoon!

3 kommenttia:

 1. Tuttua meillekkin, meidän beibi menee ihan yläkäyrillä.. Nyt ikää 4kk, painoa 10kg ja 65cm pituutta. Ihan vaan rintamaitoa saanut, että minkäs teet :) Ärsyttää vaan muitten kommentit "onpa se lihava" ja "kui se voi noin pulska olla!".. Mittasin ihan piruuttani hauiksen tässä yks päivä, katotaan muutaman kk päästä kuin monta senttiä tullu lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa! hyvä metodi tuo mittaus!

   Ja älä välitä kommenteista, niitä mahtuu maailmaan nyt ja tulevaisuudessa. Ja paljon sellaisia mitkä eivät ole kohteliaita...

   Tutuillamme on vauvasi kanssa samoissa mitoissa kasvava "jättityttö", joka on jo vuoden ja aina ollut yhtä iso, mutta voi ihan hyvin ja erittäin aurinkoisesti. Ihana pikkumimmi =)

   Ja eipähän tarvitse pelätä sitä ettei laps saa tarpeeksi ravintoa, mistä taas kehitys voisi pahimmillaan hidastua (tämä on vastaavasti tilanne taas toisen tuttavaperheemme vauvalla).

   Poista