perjantai 16. maaliskuuta 2012

Varautumisen aakkoset vol 1

Kuten kerroin, matkalaukut ovat pakkautumassa pikkuhiljaa kohti Dubaita, superlatiivien kaupunkia. Ja yhtä superlatiivinen on myös reissulle varautumisemme.

Ongelmaa on hyvä tehdä ihan jokaisesta pikkuasiasta. Eilen menetin yöuneni, kun pohdin, miten saan kuskattua pesuaineet, niin pyykin kuin astianpesuaineenkin, ehjänä perille. Bonapurkeissa? Tyhjissä kokispulloissa? Minigrippusseissa? Pesuaineita tarvitaan, sillä kamamäärää vähentääksemme meinaamme pyykätä perillä ehkä kerran. Ja tuttipullojen pesuunhan tarvitaan pulloharja & pesuaine, joka välähti mieleeni vasta eilen. Thank god my neurotic brain.

Matkalla avainsanamme on kertakäyttö. Vaikka kotona tätä vastustetaan viimeiseen asti, on matkalle lähdössä nippu kertislusikoita, -hoitoalustoja, -ruokalappuja, -vaippoja, ehkä -pulloja, babywipeseja ja -uimavaippoja. Kaikki siksi, että pesumahdollisuudet ovat olemattomat ja reissussa rähjääntyy. Siispä rähjääntynyt heitetään roskiiin. Annettakoon tämä anteeksi.

Reissuun otettava ruokamääräkin on tuunattu äärimmilleen. Kaikki otetaan mukaan jauheena, mikä vain on mahdollista. Maitojauhe, riisipuurojauhe. Lisäksi lasisten bonapurkkien sijaan laukkuun ängetään kasa kevyempiä tetrahedelmäsoseita. Hävikki on laskettava erikseen, minkä insinööri-isäntä nopeasti summasikin, että jokainen bona on tod näk kertakäyttöinen, koska jääkaappeja ei ole. Ruokaa siis tulee lentämään roskiin.

Lentokentällä olemme varautuneet säätön keitetyn veden ja maitojauheen kanssa. Nesteitähän koneeseen ei saa viedä, mutta babystuff -avainsana turvatarkastuksessa ajaa kaiken edelle. Siispä törkeästi vesipullot mukaan. Ja taktiikka on huudella kovaan ääneen WE HAVE BABY ON BOARD!
 
Isomman ongelman tuottavat rattaat. Siis emme ota mukaan vaunuja, vaan kokoontaitettavat rattaat. Ne huhun mukaan saisi ottaa gatelle asti mukaan, mutta vasta kentällä selvinnee mitä niille tapahtuu. Turvakaukaloakaan emme ota mukaan. Taikasana sen suhteen on pakettimatka. Tämä siis tarkoittaa sitä, että varasimme tavoistamme poiketen matkan kaikilla herkuilla, bussikuljetuksineen päivineen. Myös hotelli on katsottu sijaitsevan mahdollisimman keskustassa, jolloin liikkumaan pääsee kävellen, ilman autoa ja turvakaukaloa.

Sitä paitsi, jos mukana on rattaat, yksi iso laukku, yksi käsimatkatavaroihin mahtuva laukku ja hoitokassi, ei mukaan mahdu enää kaukaloa vaikka tahtoisi. Kaverit piilottivat vastaavalla matkalla kaukalon vaunuihin ja ruumaan muutaman vaippapaketin kera. Me yritetään silti selvitä ilman...

2 kommenttia:

  1. Kun kerkeette dubaista takasin niin kurkkaappa tänne http://moondelsson.blogspot.com/2012/03/ensimmainen-tunnustushaaste.html löytyy tunnustus :) mahtavaa lomaa!!

    VastaaPoista