perjantai 31. toukokuuta 2013

Lasten taudit aikuisilla ja toisinpäin

Miten voikaan mennä niin, että aikuiset kärsivät lapset saadessaan lastentaudeista enemmän kuin koskaan ja lapset puolestaan eivät saa aikuisten tauteja.

Meillä on taas sairastettu viikko. Trendinä perheessämme taitaa näköjään olla se, että lapsi harvoin sairastaa, aikuiset sitä useammin. Tautejakin vaihdellaan, mutta aina niin äin, että aikuiset saavat sen pahimman version.

Kas, meillä on ollut noroa ja nuhaa nuhan perään, kaikkea sellaista mitä en ole vuosi kausiin kohdannut. nyt kuluvalla viikolla oli tyyppi esimerkki siitä, kuinka mukula nostattaa itselleen himpun verran yli 37 kuumeen ja niiskuttaa päri päivää ja thats it. Kun taas perheen aikuiset saavat korvatulehduksen, poskiontelutulehduksen, keuhkoputkentulehduksen ja hyppykupan intiasta bonuksena päälle.

Tästä seuraa aina se, että mukula on päivän lepäämisellä terve, missä vaiheessa aikuset vasta virittelevät itseään kohti kaameinta flunssaa ikinä. Viikon sairasloma kahden aikuisen maatessa sohvalla ja yhden vajaa kaks veen pyörittäessä yksin taloutta koiran kanssa on kaoottinen. Onneksi räkä on puoliintunut kummallakin aikuisella ja pääsee töihin lepäämään.

Tänään testataan muuten vesirokkorokotteen pitävyys. Menemme juhlistamaan synttärisankaria, jolla on vesirokko. Meillä siis rokote, mutta ken tietää, ehkä kohta pukkaa taas saikkua....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti