maanantai 20. toukokuuta 2013

Syöverit


Voi kun meidän tavarat olisivat joskus edes tällaisessa piilossa
Lapsiperheen osaksi tullessani, olen huomannut, että talossamme on syövereitä. Sellaisia syövereitä, jotka imaisevat kotimme partikkeleita pysyvästi kadotukseen. Tai välillä väliaikaiskadotukseen sylkäistääkseen ne mystisen ennaltamäärämättömän ajan päästä taas ihmisten ilmoille.

Syöverien paikallistamisen takaa haastavaksi se, että ne ovat todellakin ennenkuulumattomia, täysin uusia ja summanmutikassa valittuja. Jopa sijaintiaan alituiseen vaihtavia. Ennen hukassa olevat asiat löytyivät jääkaapista, takin taskusta tai käsilaukusta. Joskus jopa isännän taskusta. Nyt ne saattavat löytyä sukasta, lehtikorista, pussilakanan sisältä ja muista täysin mahdottomista paikoista.

Meillä katoavat säännöllisesti erityisesti lelujen osat, palapelin palat ja kengät. Viimeksi eilen hämmästyin suuresti löytäessäni muutaman kuukauden hukuksissa olleen palapelin palasen ulkovarastostamme isännän kaljakeissistä. En todellakaan tiedä kuinka se on tiensä sinne löytänyt, mutta sen sentään huomaa ettei meillä paljoa mökäööliä näköjään kuukaudessa kulu.

Paras kuulemani hukka on kuitenkin ystäväperheeni äidin kännykän joutuminen nukkuvan lapsensa vaippaan.  Ties mitkä luonnonvoimat ovat tuolloin olleet valloillaan. Onneksi puhelin sentään kesti kosteutta. Ja oli äänettömällä.

Onneksi tällä hetkellä hukassa ei ole juurikaan mitään elämää suurempaa, huomenna tilanne voi olla täysin eri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti