maanantai 24. kesäkuuta 2013

Tutkijan raskausangsti


Kuu kiurusta kesän, Juhannuksesta ei päivääkään. Pessimisti ei pety kun toteaa jo nyt päivien lähteneen pidentymään. Syksy lähestyy...

No ei kai, mutta jonkinmoinen paniikki iski. Kohta on heinäkuu, sitten elokuu ja sitten alkaa joulun odotus. Ja  sen toisen päivän odotus.

Olen onnistunut salaamaan olotilani oikean kantin töissä ja aion kestää vielä neljä päivää säkkimäisten vaatteiden alla. Sitten alkaa loma. Suunnitelmana on palata lomalta kauhistuttava kesäkeissi tönöttäen ja saada ihmiset haukkomaan henkeään. Etenkin esimieskaarti.

Raukkamaistahan tämä on, mutta en millään ilkeä kertoa vielä. Tässä on oma lehmä ojassa. Määräaikainen työsuhteeni päättyisi kesken äippäloman, mikä tietää automaattisesti fuduja. Jostain kuitenkin kuulin lintujen livertelevän, että vakkaripestiä oltaisi puuhastelemassa, mutta laiskaan tahtiin. Perhana. Olisivat sanoneet ennen kuin hölmöiltiin isännän kanssa. Olisi sitä voinut ristiä jalkansa vielä puoleksi vuodeksi, jos siitä elanto olisi ollut kiinni.

No, ei tässä tutkijoilla kellään koskaan mitään muunlaisia työsuhteita ole, kuin määräaikaisuuksia. Että projektista toiseen, hiphei. Rahaa kinutaan eritahoilta minkä töiltä ehditään. Eihän sitä voi sitten muuta kuin pyörittää omaa elämäänsä siinä sivussa, pukata muksuja maailmaan, ei aina todellakaan niin suunnitellusti. Eikä suunnitelmallisuuskaan pelastaisi, sillä einiitä töitä eniveis ole varmuudella koskaan tiedossa.

Pysyvä tulolähde on tässä työssä utopiaa.

Toinen kauhistuttava seikka on äippälomalta palaava työtön työhakija. Ei mikään seksikäs vaihtoehto uraa uurtaneelle, artikkeleita pukanneelle, super kolmikymppiselle lapsettomalle project managerille. Itse voin haastattelutilanteessa hehkuttaa selvinneeni jo toisesta mammalomasta hengissä, spuglut olkapäällä, silmanaluset polvissa, pää hattarana, edessä vähintään 50 tuntia sairastelua lasten kanssa juuri aloitetun tarhan takia. Palkkaisitko?

Parasta virittää plan B hautumaan. Jos tutkija kentälle ei ole enää asiaa, alkon kassalle pääsee aina. Ja siellä sentään saa ilmaisia maistiaisia.



Ps. Kommenttikenttä ei toimi, olen laittanut jo tuhat vastausta, mutta eivät mene läpi. Eiköhän ne rysähdä kaikki samalla kertaa, kun blogger toipuu Juhanuksen jälkeisestä olotilastaan. Kiitos kuitenkin myötäelämisestä =)

2 kommenttia:

  1. haha, entistä enemmän, samassa veneessä mennään! mulla on täsmälleen sama lomaltapaluusuunnitelma. ja määräaikainen työsuhde joka päättyy samoihin aikoihin kun mammikselle olisin jäämässä. alakin on sellainen, että tuuli käy kovana, siksi en mitään suurempia odotuksia ole tähän lataillut.. en edes aio alottaa siitä, miten KAIKKI lapsensaannissa on miehille helpompaa.

    kyllä tää tästä, sano.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testataan toimiiko kommentointi...

      Tervetuloa työttömien kotiäitien kerhoon! taistellaan sitten samoissa leipäjonoissa eiku työkkärin jonoissa elantomme puolesta vuonna 2014

      Poista