torstai 21. helmikuuta 2013

Synnärille jäänyttä



Juoksin äsken henkihieverissä kokoukseen tajutakseni paikan päällä, että olen kahden tunnin mittaisesta kokouksesta puolitoista tuntia myöhässä. Fask.

No ei siinä mitään, ei mulla olisikaan mitään tähdenlentoja STM:lle ollut antaa juuri tässä kokouksessa, mutta itseäni missaaminen harmitti kovasti. Kokouksesta myöhästyimsestä syytän juuri ohjelmistopäivityksen läpikäynyttä työkonettani, mutta jotakin muutakin on pielessä.

Tajusin kokoukseen tuskan hiki otalla rynnittyäni, että en edes ollut muistanut valmistautua kyseiseen kokoukseen. Jotakin piti puheenjohtajalle lähettääkin, mutta en enää muista lähetinkö sitä itse asiassa ollenkaan vain en.

Viimeistään kokouksen päättyessä, runsaan 30 minuutin takaisen entreeni jälkeen, kokoussämpylää himoitessani tajusin jonkin muuttuneen. Työminästäni on tullut tätä nykyä höveli, hajamielinen, hetkessä elävä. Se on jotenkin samanlainen tila mihin olen äidiksi tullessani joutunut väkisin tottumaan. Asioita tulee ja menee, välillä järjestyksessä ja välillä epäjärjestyksessä. Ei kaikki ole niin justiinsa.

Äitinä sitä on jotenkin joutunut tottumaan yllättäviin tilanteisiin, joissa sovelletaan paikan päällä vaan jotakin. Selviydytään ties mistä special tilanteesta. Joka äidin tekstareissa on pikavalintana seuraava viesti kylään kutsujalle lähetettäväksi: sori, tulemme myöhässä, on kato vähän situation päällä…

Aiempi parin vuoden takainen minäni ei ollut koskaan ikinä ever myöhästynyt yhdestäkään kokouksesta tai tapaamisesta, tai osallistunut kuuna päivänä kokoukseen ilman valmistautumista. Nyt se sama säntillisistä säntillisin tyyppi löytää harva se viikko itsensä juoksemasta tuhi kainaloissa virraten ties mistä mihin. Ja vielä töissä!

Superneuroottisen ajoissa olijan aikataulu paukkuvat ja ajatus on tahmaista koskien elämä miltei joka osa-aluetta. Paitsi kotia, sinne tämä säätö jotenkin sopii ja vieläpä helpottaa arjen pingottamista. Mutta pitääkö sen levitä töihinkin. Argh.

Mietinkin usein jäikö synnärille siihen lattialammikkoon sittenkin jonkin tärkeä puuttuva palanen. Tai, ehkä sittenkin, vaikka jäikin niin onko se vakavaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti