sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Siivoushullu testaa


Saatiin pesueelle testihaaste, siivoussellainen. Testiin pääsivät Serlan uutuustuotteet Siivousliina ja Siivouspaperi. Uuden tuoteperheen juju on helpottaa jokapäiväistä arkisivousta ja tehdä siivoilu mahdollisimman matalakynnyksiseksi arjen keskellä.

Otimme haasteen mieluusti vastaan, sillä mikään ei kuulosta paremmalta, kuin sunnuntain megasiivouksen keventäminen. Keinoilla millä hyvänsä.

Sotkuiseen talouteemme tämä testi sopii kuin nenä päähän. Meillä sotkee kahdeksankuinen puuroa seinään lennättävä vauva, kolmevee maitolasin kaataja ja kaksi kolmekymppistä vanhempaa joista, toinen semi siivousneurootikko, toinen muuten vain sotkuinen Isäntä. Ja onhan tietty vielä se koira, jonka karvakatastrofiin nämä tuotteet eivät valitettavasti tehoa.

Testiin joutui siis Siivousliina, joka on nopea siivoojan apuri. Siivousliina on tavallaan vauvojen wipesien tuunattu versio, kostea siivousliina, jolla voi putsata pikana kaikkia pintoja rosterista kylppärin peileihin.

Toinen tuote on Siivouspaperi, joka on talouspaperin isoveli. Se on vahva ja nukkaamaton paperi, joka kestää kastuessaankin kulutusta eikä repeile ja hajoa mössöksi. Ideaali siis maitovahinkojen korjaamiseen.

Parasta on se että molemmat kelpaavat itsenään kompostoitavaksi.

Testin ensimmäisenä päivänä hyökkäsin aikuisten wipesejen kera rosteripintojen kimppuun. Ja niitähän meillä riittää. Siivousliinat saivat hihkumaan onnesta. Jääkaappi, mikro, uuni, astianpesukone ja keittiön kaapistot kiilsivät sekunneissa vailla rantuja. Siivousneurootikon hulluus jatkui vessan puolelle, jossa kyytiä saivat peilit ja kaapistot, niitä seurasivat ruokatilassa pöydät, liesituuletin ja jopa seinät. Ja syöttötuoli. Blingbling - kiiltävää! Tämä toimii.

Koko viikon aikana ehdin putsata melkein ihan kaiken mitä keksin aina kengistä läppäriin ja takaisin. Siivousliinapaketti tuli meille jäädäkseen ja sille keksittiin jo oma kotikin keittiöstä. Nämä arjen todellisen apulaiset ja paatuneen wipesien käyttäjän unelmat pitää pitää lähellä sitä missä rapataan ja roiskuu.

Myös Siivouspaperi sijoitettiin keittiömme paalupaikalle talouspaperin tilalle odottamaan sotkua. Se kuitenkin kökötti talouspaperirullatelineessämme orpona pitkän aikaa. Odottelin kokoajan jotain ultimaateinta testitilannetta, jossa olisi voinut hyödyntää sen kulutuksen kestävyyttä. Mutta yhtään maitolasia ei kaatunut. Toki vesivahinkoja oli, mutta ei mitään ihmeempää mistä ei olisi selvinnyt ilman tavallista talouspaperia. 

Sen sijaan räkä lensi testiviikkona kahden lapsen edestä (taas vaihteeksi) ja jäin kaipaamaan tavallista, pehmeämpää talouspaperia jolla niistää räkänokkien kärsät. Tähän tarkoitukseen Siivouspaperi on turhan ronskia. Kaipasin myös tavis talouspaperin puoliarkkeja, mitä on käytössämme aina. Tuntui tuhlaukselta napata jättiläisarkki pienen märän läiskän kuivaamiseen.

Ja en oikein osannut hyödyntää paperia sunnuntain megasiivouksessakaan. Meillä on jo tätä varten omat rättinsä keittiölle ja vessalle. Paperin haastaminen jäi siis tyngäksi. Ehkä se kelpaisi johonkin askartelumaratooniin tai remonttireiskalle työmaalle tai kenties tarhaan?

Eniveis, Siivousliinasta en luovu sillä rosterinen jääkaappimme kiiltää like never before. Jotenkin tällaista siivous on mukavimmillaan; nopeaa, spontaania ja helppoa. Ei tuskanhikeä ja kuuraamista. I like it.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti