perjantai 12. syyskuuta 2014

Santakasa


Hiekkalaatikko, tuo perheemme kolmeveen paras ulkolelu ikinä, on nyt niin passe. Ikiklassikko on kokenut varsin ison kolauksen suosikkilistauksessaan. 

Kotimme lähimaastosta on nimittäin löytynyt Haastaja isolla H:lla. Hiekkakasa. Ja vielä monikossa. Näille ei heti mikään perus metri kertaa metrin santalaatikko pärjää.

Hiekkakasat ovat espoon kaupungin puutarhaosaston (?) peruja. Ne on kerätty seudun leikkipuistojen kymmenistä hiekkalaatikoista, joihin vaihdetan määräajoin hiekat. 

Meidän onneksi vanhat hiekat satutaan keräämään aivastusmatkan päähän kodistamme. Ja siellähän kelpaa neidin kieriä, kaivaa, kiivetä, möyriä ja tehdä tietty niitä perinteisiä kakkuja.

Parasta taitaa kuitenkin olla arkeologiset kaivaukset -leikki. Joka ikinen hiekkakasalle tehty retki sisältää vähintän yhden riemunkiljahduksen ja löydön. Kasaan nimittäin on piilotettuna kymmenittäin naapuruston leikkipuistoihin unohtuneita hiekkaleluja. Tähän mennessä saldona on kaksi autoa, lapioita, muotteja, siivilä ja lautanen.

Ja äiti kiittää kaupunkia aktiviteetista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti