tiistai 2. syyskuuta 2014

Pöpöruletti

Uutta tarhaa on takana kuukauden päivät. Mukava tarha, täytyy todeta, mutta voi tsiisus mikä pöpöruljanssi!!

Tähän mennessä saldona on kaksi eri nuhaa, toinen täyttä räkää ja toinen yskäisä (josta odottelen par aikaa jotain keuhkoihin menevää).

Näiden lisäksi lokerikossa on odottanut täivaara -lappu sekä uusimpana ilmoitus streptokokki A:sta. Ja tarhakausi on vasta aluillaan.

Tarhaa valitessa intoilin sen pienuudesta. Vain kolme ryhmää ja alle 40 lasta. Ajattelin naiivisti, että se näkyisi jotenkin tautitilastoissa.

Mutta ei.

Joku sanoikin, että yli 15 lapsen ryhmissä on tautimäärän näkökulmasta ihan se ja sama onko lapsia 16 vai 60. Tauteja on ja ne kiertävät.

Niimpä perhepäiväryhmän pöpövapaa idyllini rikkoutuu komeasti räsähtäen. Hoitoringissämme kärsittiin puolentoista auvoisen vuoden aikana vain yksi minimaalinen vatsapöpö ja pari hassua flunssaa.

Nyt pelataan selvästi paljon kovemmassa liigassa.

Odotankin innolla influenssia, noroja ja muita kirjainyhdistelmiä, joihin ei suolasuihkeet tepsi.

Kaappi tätytnee ladata täyteen buranaa, ventolinea, nessuja ja murukahvia. Jälkimmäinen sille äidille, joka ei nuku kun lapset tahtoo räkästää äitiä pitkin yötä.

Valivalivali. Räkä on ihan jees.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti syksyn tautisaldo olisi nyt tuossa. Se on ikävää, kun yksi lapsi tuo hoidosta taudin, sit se tarttuu äitiin, isiin ja pikkusisarukseen. Ja kun pikkusisaruso on tervehtynyt, alkaa kierto alusta ison sisaruksen kohdalla.

    Meillä on vastaavat kokemukset pienestä hoitoryhmästä. Ei sieltä lenssua kummempaa ole mukana kotiin kannettu. Onneksi.

    VastaaPoista
  2. Ei se tautisaldo vieläkään ole täynnä, vasta homma näköjään kiihtyy. Molemmilla 39-40 asteen kuumeet. Jippijaijee! Täytyy kerrata pikainen oppimäärä kuinka hoidetaan kahta kipeänä olevaa mukulaan samaan aikaan, miten sitä jakautuu kahdeksi syliksi, lääkeannostelijaksi, lohduttajaksi samaan aikaan jne...

    VastaaPoista