tiistai 5. helmikuuta 2013

Kaksi on perhe?


Tämä aihe ei kertakaikkisesti jätä minua rauhaan. Miksi törmään niin monesti lauseeseen ”kaksi lasta tekee perheestä vasta perheen”? Mitä maagista niissä kahdessa lapsessa oikein on. Eikö meillä ole jo perhettä kahden aikuisen ja yhden murmelin kanssa?

Nyt viisaat valistakaa, mistä jään paitsi?

Omasta näkökulmastani jään paitsi kolmen lisävuoden valvomisesta, yhdestä lisäuhmasta, räkänokasta, toisesta massiivisesta maitotulvasta, vaipparumbasta, miljoonasta ylimääräisestä hermojen menetyksestä.

Tilalle tulee uusi tuntematon tyyppi. Niin, täysin vieras ja uusi. Siihen pitää tutustua, hoitaa, palvella ensimmäinen vuosi vuorokaudet ympäri. Tämäkö on sitä perheen auvoisuutta?

Olen kuullut ystäviltä huhuja myös siitä, kuin sydän sulaa kun katsoo kahden lapsen yhtäaikaisia leikkejä. No entäs ne riidat? Ja turhautumiset, hiuksista repimiset, lyönnit ja potkut?

Ja äidin hermojen riekaleisuus? Missä oma aika, vapaus liikkua, luksushetket sohvalla kirjan ja teekupin kanssa, postponattuna kymmenen vuoden päähän?

Ja sitten vielä se parisuhdepuoli. Yhden lapsen kanssa on viikossa tunnista kahteen aikaa kahden lapsen kanssa sama luku muuttuu miinusmerkkiseksi. Eikä kahta lasta saa kirveelläkään kenellekään mummille tai papalle hoitoon. Vai saako?

Ja se talouspuoli. Kaksilapsisella perheellä on kaksinkertaiset menot.

Äh. Tein eilen vapisevin käsin testin. En ole toistamiseen kahden viivan kansalainen ainakaan toistaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti