keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Paperinuket


Muksuna leikin innoissani paperinukeilla. Oli prinsessaa, puettavia nalleja, äidin vanhoja anttilan kuvastosta leikattuja nukkeja (eli ihan aitoja alusvaatemalleja) ja modernimpia kasikytläisiä. Näitä en ole kaupassa tänä päivänä nähnytkään. Ehkä paperista tehdyt lelut ovat liian kertakäyttöistä kamaa nykylapselle?

Olenkin ollut innoissani kun Tiger -krääsäkauppaan oli tullu valikoimiin puisia paperinukkeja. Sieltä sai ostaa muutamalla eurolla puurasian, jonka sisällä oli vaatteiden vaihtoa odottava pelle. Pelleä sai siis ehostaa puisilla paidoilla ja housuilla sekä vaihto päillä jos naama ei enää innosta.

Hihkuin lisää onnea, kun törmäsin Fidassa samalla systeemillä toimivaan nalleperheeseen. Siellä isä, äiti ja nallelapsi odottivat (myöskin vaihtopäineen) stylausta. Puulokerikoista löytyivät kullekin ranta-asut, talvitamineet ja naamiaisasut ja työasut. Viimeisimmässä isille oli tietysti skraga suorine housuineen ja lapselle koululaisasusteet ja kas äidille mikäpä muukaan kuin ballerinapuku?!


Eniveis olohuoneen lattialla on menossa moderni paperinukkeshow ja eräänläinen muodinhuipulle ohjelman irviö, missä isinalle puetaan villapaitaan ja uikkareihin, äitinallella on yöpuku ballerinahameella ja lapsi on muuten korrektisti puettu talvipakkasiin, mutta pää uupuu kokonaan. Mitäs pienistä

2 kommenttia:

  1. Mun mielestä joku sanoi että noita paperinukkeja voisi itse tulostaa joltain nettisivulta??Ja jossain sekatavarakaupassa muistan nähneeni vähän aikaa sitten noita paperinukkeja mutta menis varmaan hermot jos pitäis koko ajan jankuttaa tytölle et älä revi, varovasti, kun se menee kato rikki...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekatavarakauppa tai fida, siinä varmaan todennaköisimmät mestat. Tai sitten meidän mökin leikkimökki! Sieltä bongasin viimeviikonloppuna yllärinä vnhaan ruosteiseen rasiaan tungettuna vanhoja superpaksuja pahvinukkeja joilla oli vaate jos toinenkin. Hihhei ja hurraa kaikensäilövä äitini!

      Poista