sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

univelkaisen vaippakriisi


(varoitus, teksti on sekavaa, takana 1,5 tuntia yöunia).

Huomasin olevani hyvi hyvinn väsynyt, kun innostuin citymarketin mammuttipäivien valokynä -tarjouksesta aivan mielettömästi. Mustat silmänaluset vaativat huolellisempaa peittelyä, kuin mitä kahvikupillisella enää saa. Sen verran univelkaa on ehtinyt kertyä parissa viikossa.

Ihan oikeasti huomasin väsymykseni tason paljon rumemmista merkeistä. Olin toissayönä yksin yökyläilemassä kahden mukulan kanssa isäni luona. Huomasin ohimennen keskellä taas yhtä loputonta yötä ajattelevani kolmatta kertaa kauhukohtaukseensa heränneen ykkösen hiljentämistä tyynyllä. Samalla kierroksella survoin ei niin nätisti tuttia kakkosen suuhun, vaikkei se öisin sitä edes käytä. Lopulta itkin väsymystäni autossa koko matkan kotiin Hämeenlinnasta. (se olin minä siinä heittelehtivässä autossa keskellä Tampereen tietä eilen, että terve vaan).

Meitä ei siis valvota nro 2 vaan se ykkönen ja kauhukohtaukset, joista joskus lisää kun olen viisaampi. Toistaiseksi kokeilussa on miehen ulkoistaminen isosiskon lattialle patjoineen päivineen. Ah, vähemmän kuorsausta.

Kakkosella on nimittäin menossa joku saakelin tiheän imun kausi, mistä nyt olen eniten raivoissani. Sen pitää syödä taas tunnin kahden välein. Vattujee. Katselinkin haikeana isosiskonsa vauvakirjaa, johon olen kirjannut kuuliaisesti unihavaintoja vastaavalta aikakaudelta: nukkui ensimmäisen yönsä kahdeksanviikkoisena, kuusiviikkoisena olivat käytössä jo 5-6 tunnin yöunet.

Ja meillä kun on jo kymmenviikkoinen, jonka pisimmät unet ovat olleet kolmituntisia. Niitäkin näköjään säästellen.

Ja tästä päästäänkin sitten asian ytimeen. Pikkuhiljaa maidot ja viljat ruokavalioon lisättyäni on iski -vauvallamme alkanut jäätävä mahasekaisuus, mikä vaikuttaneen yöuniin. Mitä ei siis auta tiheän imun vaihe, sillä tiheään imuttaessa myös tavara liikkuu tiheään. Aina vaipan kauluksen yli yökkäriin, meidän lakanoihin ja ah ihanaa - petariin asti. 

Ja joka aamu kello kuusi.

Ja nyt ollaan jo todella lähellä tämän kirjoituksen harhailevaa ydintä. Nimittäin ei helvata. Siinä vaiheessa kun olet klo 23,01 ja 03 herännyt kirkuvaan isosiskoon, syöttänyt klo 23, 01, 03, 04, ja perkele 05.30 pikkusiskon ei naurata pätkääkään herätä klo 06 siihen, että sänky on täynnä sitä itseään.

Joten, rakkaat kanssasiskot ja veljet, mikä helkkarin vaippa tai kikka kolmonen stoppaa kaksikuisen 6 kiloisen maitokoneen ripsan? Anteeksi tätä suoraa kysymystä, mutta väsymys vie voiton korrektiudesta.

Tahdon vaipan, joka pitää säällä kuin säällä.

kiitos ja anteeksi...


4 kommenttia:

 1. Kuulostaa tutulta. Meillä oli sama vaihe kolme kuukautta sitten, kun kuopus oli kolmekuinen. Ah, niin tuoreessa muistissa se, kun pisin unipätkä oli max kolme varttia. Nyt lapset nukkuvat, minä en. Yhtä arsesta tämäkin.

  Ostakaa kertain päälle kestovaippakuori, niin maitokakkatuotos ei falskaa vaatteille. Täältä pesee valintavinkkejä, jos tarpeen on ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fantastinen ajatus! Tiesin että avautuminen tästäkin sosiaalisesti arvelluttavasta ongelmasta kannattaa!
   Meillä on vino pino vaippakuoria, siispä uusi asein ensiyöhön....

   thänk juu internet ja some. i luv juu!

   terv. kakkalakanoiden välistä taas jälleen kerran herännyt.....

   Poista
 2. Meillä toukokuussa 2 v täyttävä on nyt alkanut nukkua kokonaisia öitä. (Ja nyt kun sanon tuon ääneen, niin nuo kokonaiset yöt loppuvat tasan varmasti.) Vielä muutama viikko sitten heräsi vähintään kerran, useimmiten kaksi tai kolme kertaa yössä. 10 kk iässä hän heräsi tunnin välein tai vähintään kahden tunnin välein. Itse olin tuolloin kävelevä zombi. Saattoi hyvässä lykyssä nukkua 3 h ekan pätkän, mutta itse en tietenkään vielä siihen aikaan nukkunut. Ehdin torkahtaa ehkä vajaan tunnin, kunnes alkoi tuo tunnin välein rumba.

  Suosittelen kestovaippoihin kuuluvia villavaippahousuja, mikäli nuo vaippakuoret itsessään eivät pidä. Ne menevät reisistä ja selästä pidemmälle. Niitä ei tarvitse pestä joka käytön jälkeen, vaikka tulisi kakkaakin. Huuhtelu riittää. Villa puhdistaa itse itsensä. Eivät tunnu kuumalta, ovat hengittävät. Nämä ovat huippupöksyt: https://www.mamidea.com/webshop/wool-hour-shorties-diaper-pants-p-346.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fantastista! täytyy kaivaa kestovillikset esiin kaapeista. Mulla nimittäin on niitäkin tallella esikon ahkerasta kestoilusta. Miten en ole tajunnut tätä aiemmin... pahviaivo.

   Kiitoskiitoskiitos ja kumarrus!

   Toivottavasti teidän yösekoilut ovat historiaa. Itse varasin juuri neuvola-ajan tätä varten. Päässä vaan surisee kun väsyttää...

   Poista