tiistai 4. joulukuuta 2012

Happyhour for the baby


Käytiin viikonloppuna porsastelemassa ja kolmesti ravintolassa syömässä. Kaksi keissiä tapahtui muksu kainalossa, yksi ihan aikuisten kesken. Kaikissa tilaisuuksissa osattiin käyttäytyä, jopa aikuisten kesken.

Onkin ollut oikein ihana huomata, että mukulaa voi huoleta raahata jos jonkinmoisiin tilaisuuksiin. Sillä on nykyään jopa pöytätapoja, ainakin niin kauan kuin pöydässä riittää lempiherkkua eli leipää. Muistan ekan "ravintolareissumme", jossain keski-suomessa, matkalla Saimaalle. Paikallisessa ABC -ravintolassa ja purkkiruoka oli unohtunut autoon. Hurmoksessa katselimme, kun murmelaati veteli 8 euron lohiannoksesta yhden teelusikallisen perunamuusia ja huokailimme että voi kun meidän tyttö on jo iso!

Nykyään siis meillä pöydässä syövät kaikki, jotka sapuskasta suinkin vain tykkäävät.

Perjantaina käytiin nuudeliwok paikassa, missä meinasi tosin tulla ensimmäinen tenkkapoo. Ruoka itsessään ei aiheuttanut ongelmia, neiti popsi suvereenisti maapähkinöitä, teryakihärkää, katkarapuja, korianterin lehtiä ja paahdettua sipulia, vaan maito aiheutti pienen slaagin. Mukana nääs ei ollut pulloa eikä maitoa, joten turvauduimme pillimehuun. Jota tietysti piti saada pitää ITSE kiinni, joka tietysti LOISKUU kun sitä puristaa, josta tietysti ÄITI saa slaagin. Mutta tästäkin selvittiin tyhjentämällä mehusta puolet ensin lasiin...

Parasta antia oli kuitenkin viikonlopun kakkospaikka, PizzaRax. Nyt kaikki kohahtaa että kuinka joku voi viedä lapsensa sinne, mutta mepä mentiin lähinnä isännän hartaasta toiveesta. Muksu nyt vain sattui olemaan mukana kun ei sitä oikein kehtaa vielä kotiinkaan jättää.

Raxissa on viimeksi oltu sitten yläasteen ja mielessä kiilsi pizzaöverit. Mutta, paikassahan oli salaattia, vaikka minkämoisilla lisukkeilla, kanankoipia, lasagnea jne. Ehkä nämä ovat olleet paikalla jo 90 -luvullakin, mutta ainakin silloin olen viitannut niille teinikintaallani.

Nyt näistä sai kuitenkin koottua muhevan sormisapuskalautasen murmelille. Oli kanakuutiota, persikanpalasia, sinihomejuustoa ja fetaa, lihapullia ja nakkeja ja kaikkea enemmän kuin mitä kotona koskaan on ollut tarjota. Yhtäkään pizzaa neiti ei saanut eikä tahtonut.

Parasta paikassa oli maitokone. Siis sellainen kokiskonettavastaava masiina, josta tulee loputtomasti maitoa. Murmeli vetelikin maitoa kilpaa 10 -vuotiaiden kokista ahmivien kanssasisariensa kanssa. Lasi toisensa jälkeen. Rax oli opettanut taaperon talon tavoille: vedä niin paljon kuin jaksat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti