torstai 13. joulukuuta 2012

H H H

Kolmen H:n päivä. Se oli klassikko jo syntyessään. Kyseessähän on mammatreffien aateli, koko päiväksi venytetty ihanuus, jonka aikana mammat ja mukulat saavat henkistä ja fyysistä mannaa.

Kolmen H:n päivä alkaa kello kymmeneltä Hoplopissa. Espoon esportcenterin ihastuttavassa räkä riehuntakeskuksessa, jossa mukulat päästetään irti. Mukaan on tietysti kutsuttu ystävistä parhain ja mukuloista ihanin, murmelin ikioma ja eka bestis. Mammat ovat tietty varustautuneet joustavilla housuilla ja konttauksen kestävällä vaatetuksella (so not, tiukat farkut niin että pylly aina näkyy kontatessa), ja muksut on puettu siisteihin sisävaatteisiin (pitkät kalsarit ja sukkikset päällä viiletetään, tossut muistetaan jos muistetaan).

Ja eikun menoks sano ännilenoks. Tuubeista toiseen, liukumäkiä vältellen (niihin jää takamuksestaan kiinni), ylös ja alas, trampoliinia, miniautoja ja pallomerta. Tunnin tiukkaa riehuntaa.

Sitten seuraavaan rastiin. Muksut väsytettyinä siirrytään yläkertaan, missä murkinalaitosten "cehz dominique" odottaa. Hesburger, say no more. Suolattomat ranskalaiset, pari hedelmäbonaa naamariin ja pillimaitoa. Maailman mahtavimmille mammoille tietysti se ainoa oikea, juustohamppariateria kurkkumajoneesilla. Perinne tähän gourmet yhdistelmään on pitkä, niin pitkä että vastaavanlaisten annosten nautittu määrä hipoo kohdallamme merkittäviä kansantaloudellisia lukemia.

Kahden edellisen H:n väsyttämät mukulat sullotaan pikapikaa talvitamineisiin, kello lähestyy lupaavasti kahtatoista ja uniaika koittaa, siispä rattaisiin ja kohti kolmatta H:ta. Muksut kärrätään pikavauhtia lähellä ystävättäreni pihalle, ovi laitetaan visusti kiinni, haukkuvaa koiraa pidetään tiukassa niskalenkissä jotteivät mukulat herää. Sitten sohvalle, jalat pöydälle, kuuma kuppi kahvia käteen, korvapuusti tai minisuklaapala käteen ja nauttimaan Hyvästä seurasta.

Tästä on ihanat kotiäidit tehty. Kiitos ja kumarrus Dj ja Bumbu, tämä on kultaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti