perjantai 14. syyskuuta 2012

Linssilude

 
Käytiin aivan superihanalla valokuvaamolla napsimassa murmelista "pari hassua" yksivuotisotosta. Kuvat (ja koko valokuvaamo) osoittautuivatkin niin ihaniksi, että mukaan lähti kokonaiset kolme taulua!

Kyseessä on valokuvaamo nimeltä GoImages, jonka teema on selkeästi valkoinen tausta ja mellevät värit. Kontrasti on kaiken ydin. Ja mikä hauskinta, mukaan kuvaukseen sai ottaa IHAN MITÄ VAAN. Meiltä mukana olivat brion työntökärry ja vanha peltihyrrä.

Kaiken kaikkiaan kuvaus oli hauska kokemus. Ennen kuvausta kotiin tupsahti kasa ohjeita, kuinka ihana karkkivärikuva onnistuu (ja onnistuihan se, vaikka vaatekaapitlla pidettiin muutama kriisikokous minuuttia ennen lähtöä). Vastassa studiolla iloiset kuvaajat, vaipanvaihtopisteet, selvästi lastenehdoilla joustavat aikataulut ja pari lelua sekä kuvakirjaa. Kaikki mitä tunnin mittaiselta valokuvaukselta voi pyytää. 

Tätä seurasi vielä erikseen sovittu tunnin mittainen kaikkien onnistuneiden otosten fiilistely, joista piti sitten, nyyh, valita vain ne mitkä mahtuivat budjettiin. Olisin ottanut mieluusti vaikka kaikki, sillä onnistuneita otoksia oli hämmästyttävän paljon.

Muutama vinkki vielä, jos joku innostui:
  • LAITTAKAA PALJON VÄRIÄ, mitä enemmän ja kirkkaamin sen parempi. Uskokaa. Jopa sukkia myöten.
  • Funtsikaa minkä väriseltä haluatte teidän perheen näyttävän. Odoteltaessa studion (ihanassa) aulassa vuoroamme tuli kuvauksiin myös perhe Raita. Kaikilla neljällä oli PoPia päällä, eri värisenä, eri levyisenä. Et voi sitä silleenkin.
  • Jättäkää virallinen tyyli kotiin. Ei kammattuja hiuksia, suoristettuja skragoja. Paikalle ihan vaan omana ittenä. 
  • Mahtavaa oli myös se, että kuvauksissa ei istuttu paikoillaan koulukuvatyyliin (ja että paikalla ei myöskään ollut koulukuvien harmaanviolettia masentavaa taustaa.) Kuvissa sen sijaan juostiin, riekuttiin tai mitä ikinä kuvilta haluttiinkaan. Ajatus oli vapaa ja on ehkä hyvä pohtia etukäteen mitä haluaa (ylin kuva oli ainoa mitä itse halusin, muut otokset (n. 200-300 kpl) oli bonusta). Myös paikalla olleella kuvaajalla oli tsiljoona ehdotusta, eli voi mennä myös tyhjällä päällä paikalle.


4 kommenttia:

  1. ollaan kans menossa tonne, vähän skeptisinä koko konseptia kohtaan, mutta kokeillaan! kivan näkösiä kuvia kyllä olette saaneet aikaan :)

    olitko itse skannannut nämä, ymmärsin että sieltä saa ostettua vain valmiita tuotteita kehyksissä? rohkenetko paljastaa minkä hintaisia kuvia tilasit? hintahaarukasta on aikamoisia juoruja pitkin interveppiä..

    VastaaPoista
  2. Konsepti oli kiva, ja hinta myös. Kuten sanoin, budjetti tuli vastaan verattuna siihen mitä kaikkea ihanaa oltaisiin haluttu ottaa mukaan.

    Toisaalta, tälle ammattitaidolle ja osaamiselle sekä siitä seuranneille muistoille kuvien muodossa, on vaikea laittaa hintalappua.

    Mestastahan myydään suoraan tauluja ulos, ei siis kuvia, ja hintahaitari on todella laaja ja keskimäärin muutamiin satasiin (200-300) on ainakin varauduttava.

    Nämä kuvakappaleet ovat myös pienen neuvottelun tulos. Normisti niitä ei saa mukaan.

    Kolme taulua oli hintaan 500 (älä nyt pyörry) ja laskeskelin, että tunti ammattivalokuvaajaa tsiljoonalla otoksella plus tunti valokuvien katselua ja valintaa ammattilaisen kanssa plus ammattilaisen kuvienkäsittely plus itse taulut ei loppujen lopuksi enää kauhistuta niin paljoa.

    Ja otin tämän anyway sijoituksena, pienenä palasena luksusta, meidän perheelle ja sille on nyt vaikea antaa hintaa.

    Toivottavasti tämä jeesasi!

    VastaaPoista
  3. Me kävimme myös ottamassa kuvia kyseisessa liikkeessä. Ihania kuvia sitten saatiinkin. Voi itkut, niistäkös olisi pitänyt sitten valita, kun kaikki esikatselussa olisi voinut teettää tauluksi?! Meilläkin kuvaamoon upposi pieni omaisuus, mutta lopputuloksena on ikimuistoinen kokemus ja mielettömän kauniita kuvia, sekä pienokaisesta että koko perheestä. Voin lämpistä suositella GoImagesia muillekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin suosittelen, vaikka netti onkin pullollaan hinnastosta tyrmistyneitä. Katsos hyvien ja erikoisten palvelujen käyttö yleensä kustantaa niitä äyrejä =)

      Poista