maanantai 20. helmikuuta 2012

Mama boarding

Terveiset Vilnasta. Kylmää oli. Hyviä ostoksia tehty. Ikävä tuli.

Ei kaupunkia, vaan omaa tähtisilmää.

Matka meni aivan loistavasti. Paitsi että purskahdin itkuun heti lähtöaamuna klo 07.00, kun kyyti lentokentälle saapui kotiovelle noutamaan. Ja nyyhkytin koko matkan kentälle. Ja tätähän edelsi tietysti aamuhorteinen nyyhkytys kotona, eikä lähdöstä meinannut tulla mitään. Eikä edellisestä yöstäkään. Olin miltei valmis perumaan koko reissun vain siksi, että murmelin jättäminen kolmeksi päiväksi tuntui mahdottomalta.

Mutta lähtöön pääsin lopulta kuitenkin, murmelin pienet lapaset käsilaukussa ja mukana vannotus isännältä, että kuvaviestejä satelisi pitkin viikonloppua tiuhaan tahtiin. Niitä tulikin. Murmeli aamiaispöydässä, murmeli leikimatolla, murmeli nauraa, murmeli mökillä kylvyssä...

Koko reissun pälpätin sitten äidilleni ja siskolleni oona sitä ja oona tätä, oonan kanssa siellä ja täällä, oona osaa ja oona ei osaa. Aika yksipuolista, mutta hyvin he sen kestivät. Matkalla piti myös pysähtyä jokaikisen lapsiin tai niiden tarvikkeisiin liittyvän puodin eteen ihastelemaan. Kyllä murmeli tykkäisi jos äiti toisi tämän tai tämän tai tämän kotiin. Lopulta päädyin ostamaan vaatteiden sijaan Loccitanen 45% shea butter vauvaäitirasvaa (what?) murmelin kuiville ja halkeileville poskille (se muuten toimii ja vauva tuoksuu miedolle hunajalle, nam).

Kotimatkalla ikävä sitten tiivistyi kovemmaksi ja tissipumppukin alkoi olla jo tylsähköä aamuseuraa. Lentokoneessa matkalla Helsinki-Vantaalle fiilistelin jo kovaan ääneen tulevan aamun vaipanvaihtosessiota. "Onpa ihanaa nähdä onko sieltä tullut yöllä pisuli vai pasuli?!"

Ja sitten illalla kotona kuuntelin oven takaa toisen hiljaista unituhinaa. Ja aamulla odotus palkittiin. Vastassa oli hömistyneen näköinen miss murmelaati, joka kiljui naurusta lärvini nähdessään. Minua ei oltu unohdettu.

Ja mitenkä se isi isi isi oli pärjännyt? No kuulemma helkkarin hyvin, ei yhtään itkua viikonlopun aikana, ei vaikeuksia nukuttaa tai syöttää tai oikeastaan yhtään mitään ongelmia. Lapsenhoito oli kuulemma tosi helppoa.

Prkl:n murmeli, säästä vieraskoreuttasi mummeille, ei isille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti