torstai 26. joulukuuta 2013

Astetta eksoottisempi jouluJoulun mahapöpöt

Olipas tämä joulu astetta eksoottisempi, suorastaan erilainen tai extreme. Eihän se vielä riitä mitenkään, että joulupöydässä pitäisi jännittää synnyttävänsä. Kunnon draama saadaan aikaan häröilevistä sukulaisista, perheen omista joulukiistoista sekä mahataudista. Erityisesti synnytys keskellä mahatautia ei ole hehkeimmästä päästä, sen tietää valeäiti, pitkän linjan loistava blogisti.

Olisihan merkeistä pitänyt päätellä jotakin jo ennen joulua, kun ipanamme toi tarhasta viimeiseltä päivältään tuliaisiksi mahataudin. Luultiin selvinnemme pelkästään yhden perheenjäsenen sairastelulla, mutta kiertolaiseksihan tuo pöpöperkele sitten osoittautui.

No ennen grande finalea, itse jouluaatto alkoi sukulaisten yllärivierailulla, joka ei todellakaan ollut toivottu. Kesken aamiaisen saatiin raahautua ulko-ovelle kalsarisilleen kuulemaan kuinka huonoa käytöstä on olla vierailematta koko joulukuussa appiukkolassa. Tämän takia kuulemma lapselle ajateltu joulukalenterikin jäi antamatta ja vanhemmat saavat käytöstään hävetä. Ok, asiaa olisi voinut auttaa se, jos vierailun odotuksesta olisi vihjattu tai herrasväki olisi vaikka itse raahannut persuksensa meidän suuntaan kylään. Mutta mitä näistä. Kirkkoonkaan emme kuulemma kakkiaset lähteneet siltä seisomalta kesken aamupalan. Voi mikä morkkis, varsinkin näin kirkkoon kuulumattomalle perheellemme.

No joo, suku on aina pahin paras, myös oma lähiperhe. Sukulaisten yllärivierailu nimittäin laukaisi mielettömän perheriidan siitä mitä joululta oikein halutaan. Tunkeilevia sukulaisia vai hiljaista perherauhaa. Se siitä, lopputulos oli hyvä kompromissi. Kerrankin.

Aamuepisodeja seurasi lisää sukulaisten vierailuja ja kaaosta. Ja mahan tökkimistä ilman lupaa. V***u jee. Mun lempihommaa. Olin kuin kala vedessä, öljyn tahrimassa sellaisessa.

Kun sukulaiset oli kammettu pihalle alkoi illan kolmas näytös. Mahatauti. jouluruokailusta ei tullut mitään. Uhmakakaramme kieltäytyi syömästä, Isäntä ei voinut syödä huonon olonsa takia ja itse en voinut syödä pöydästä muuten vain paljoakaan raskauden takia (silliä, mätiä, graavilohta jne jne).

Juhlaillallisen jälkeen (lue istuin yksin pöydässä tatti otassa) 200 euron ostokset kaadettiin kutakuinkin koskemattomana roskiin. Tätä seurasi pukkishow. Isäntä esitti pukkia juuri ja juuri viimeisillä voimillaan, ennen kuin romahti. Loppuilta olikin sitten yrjöä siellä ja sitä toista tuolla ja täällä. Jippii.

Neljäs episodi alkoi seuraavana päivänä. Huono olo vaihtoi omistajaa ja synnytys vatsataudin keskellä alkoi näyttää huonolta vitsiltä. Päätin visusti pitää seuraavat kaksi vuorokautta jalat ristissä ja vaikka mielummin räjähtää kuin päätyä laitokselle. Kärsinkin mukavasti kaksi vuorokautta tunteesta, että sisuskalut räjähtävät, synnytys käynnistyy hetkenä minä hyvänä, maha pulputtaa kuin jätelaitos ja kurkkuun on tungetty soppatykillä perunalootaa. 

Mutta mikä tärkeintä, en jakautunut. Korkeampia voimia on sittenkin jossain.

Se siitä Disney joulusta. Ensi vuonna uudet kujeet. Nyt olo helpottaa ja voi keskittyä taas iihen olennaiseen, nimittäin synnyttämiseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti