tiistai 28. syyskuuta 2010

Teknistä tikuttelua

No nyt sitten tikutellaan. Vihdoin uskalsin tarttua tähänkin keinoon. Perustelut sille, miksi näin ei ole aiemmin tehty, ovat varsin hatarat: en vain ole halunnut että vauvantekohommasta tulee näin teknistä. Eikä isäntäkään. Nyt kuitenkin viime kerrasta viisastuneena päätettin hankkia o-tikkuja oikein sylillinen. Tietty netistä, mistä muualtakaan.

Tikut saapuivat huippunopeasti muutamassa päivässä, kiitos kotitesti.fi:n. Pällistelin tikkuja päivän verran ennen kuin testaus alkoi. Ohjeiden mukaan testailla pitää joka päivä alkaen ohjeiden mukana tulevan taulukon mukaan ja aina siihen asti, kunnes LH-pitoisuus nousee. Suomennettuna, kun on aika taas keskittyä, you know mihin.

Tikuttelu sujuu jo rutiinilla. Puhdas purkki kehiin, kymppi minuuttia odottelua, 10 sekuntia testin tekemistä, 40 sekuntia odottelua (jonka isäntä laskee kovaäänisesti olohuoneen puolelta) ja lopuksi vielä 30 min tarkistuaikaa. Ja sitten tikun pitäisi kertoa mikä on meininki ja onko otollinen aika.

Ei se ikinä näin mene, kuin elokuvissa. Tikku näyttää päivästä riippumatta joko positiivista tai negatiivista. Viivat,  joista testiä pitäisi tulkita ovat keskenään hämmentävän saman väriset, yhtä haaleat ja yhtä punaiset. Toisesta päästään  jopa punaisemmat kuin toisesta! Se kumpi viivoista nyt sitten on punaisempi (mikä määrittää onko testi positiivinen vai negatiivinen) on mielestäni avaruustieteitäkin vaativampi tehtävä määritellä. Myöskään isäntä ei osaa ottaa kantaa asiaan, vaikka pällistelemme molemmat pesukoneen päällä makaavaa tikkua nenä kiinni siinä.

Huomasin jo muutamassa päivässä himoitsevani clear bluen huipputeknologista (=kallista) digimittaria, joka näyttää selvästi joko hymyilevän naaman tai myrtsin naaman. Siis mustavalkoisesti joko kyllä tai ei. Nyt hommassa tuntui olevan liian paljon tulkinnanvaraisuutta. Viivojen epämääräisyys tarkoittaa myös sitä, että valmiustilassa on oltava koko ajan. Ihan kuin ennenkin. Se siitä luonnon pikku apulaismenetelmästä. Tekniikkakaan ei taida auttaa siten kun toivoin. Jos vauvan saamiseksi eivät siis teknisetkään vempeleet ole varmoja, niin mitä seuraavaksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti