sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Villamatto


   

Kuten mainitsin aiemmin, on kotiimme saapunut ihanainen villamatto Anno Pandora, joka lämmittää palelevia varpaita kylmällä klinkkerillä. Matto on fantastinen, mutta väri huiman uhkarohkea - valkoisen ja vaalean harmaan yhdistelmä. Tällä sävyllä uhmataan jo fysiikan lakeja.

Uskalsin kuitenkin tehdä ostoksen, sillä villamatoistahan luvataan että ne hylkivät likaa. Liikkeen myyjäkin toisteli tätä mantraa, joten lähdin leikkiin mukaan.

Nyt olen siivonnut matolta jo monet puklut - helppo homma, sillä ne ovat perusväriltään valkoisia. Enenevissä määrin lisääntyneet porkkanapuklut - semihelppo homma. Mustikkasoseet - aika haastavaa, mutta kloriitti toimii. Ja ehkä noin kilon verran kuitujen väliin uppoavaa ketsuppia.

Matto on säilynyt kohtuullisen puhtaana. Jos siis jaksaa tunnollisesti sännätä salamana tahran kimppuun pöydän alle jokin suihkepullo kädessä. Aina kun vahinko tapahtuu. Ja se tapahtuu. Mutta siis oikeasti, voin suositella.

Tosin yhden voittajan matto on jo kohdannut. nimittäin Playdoh - muovailuvaha. Ei muuten kuivuessaan, kolmen sukan alle liiskaantuneena lähde yhtään mihinkään. Yhtään millään. Paitsi kynsillä. Revi siitä vain huumoria, senkin itsepuhdistuva villamateriaali!

Niinpä kynnenaluset täynnä muovailuvahaa on hyvä hymistellä faktaa, että onhan siinä matossa sentään se toinenkin puoli. Sama kuvio löytyy alapuolelta ja kaunokainen loistaa jälleen.

(Ja muovailuvahasysteemit suoritetaan täst edes olohuoneen lattialla)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti