torstai 10. heinäkuuta 2014

Sisustus tauolla

Lokki -valaisimen uusi käyttötarkoitus, tietty sen valaisemisen ohella.
Pahoittelen silmäteräni, tämä on vain tilapäistä..

Tässä sitä ollaan taas tutussa tilanteessa, jossa koti on huippuvarusteltu, tosin lapselle, ei aikuisille. Kodissamme designit ovat salakavalasti vaihtuneet puklurätteihin, leikkimattoihin ja pullonkuivaustelineeseen. Kohta aletaan jo karsia tavaraa vikkelien käsien ja ylöspäin suuntaavien kaihoisten katseiden tieltä.

Sillä kaikki tietävät sen kakkosen kohdalla, että suunta on ennen kuin arvaatkaan lattiatasolta ylös.

Kun taaperomme oli puolisentoistavuotias pyyhimme vauva-ajan pölyt harteiltamme. Asunto palautettiin aikuisten näköiseksi, pikkuhiljaa ja samalla lasta vahtien. Eipä sitä oikein koristeet kiinnostaneet.

Ehdimmekin palauttaa kotimme pinnoille erinäisiä rikkimeneviä koristeihmeitä. Lipastojen päälle tuli kynttilöitä, tuikkukuppeja ja lattiatasolle posliinisia ruukkuja. Jopa kukkaruukut multineen pääsivät paikoilleen evakosta (jonka merkityksen opin karvaasti kantapään kautta ja multaa lattialta useaan otteeseen siivoten). Kukkamaljakkokin istahti tutuille paikalleen matalalle sohväpöydälle. Eikä vahinkoja oikeastaan sattunut.

Uhmasimme myös törkeästi luontoa ostamalla valkoiset matot olohuoneeseen sekä vitivalkoisella kankaalla päällystetyt tuolit. Viimeisenä villityksenä taloomme tuli vaalea villamatto ruokapöydän alle.

Huh. Ei vahinkoja. Vielä.

Kaikki hallinnassa. Kaipaan haasteita.

Tai sitten ei. Jo nyt heitän hiljaa hempeitä hyvästejä mielessäni matoille ja valkoisille tuoleille. Koriste-esineille olen jo siivonnut varastotilaa ulkovarastosta. Kukista en tahtoisi luopua, mutta multaa en aio enää siivota sohvan raoista.

Huokaus, vauvavuosi on loputon.
3 kommenttia:

 1. Niin tuttua!
  Mutta, kun kotiimme saapui uusi perheenjäsen Kärcher tekstiilipesuri, niin porkkanasose puklujen pesu valkoisilta nukkamatoilta ja sohvalta käy leikiten.
  Koriste-esineitä se ei kyllä pelasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täytyy hankkia sellainen, saakohan niitä vuokrata? Tai ehkä niitä pukluja tulee vieä hetki niin intensiivisesti että kannattaa harkitaa ihan vain omaa...

   Poista
 2. En tiedä voiko vuokrata.
  Itse ostin suosiolla oman jo noiden koiruuksien vuoksi. Vaikkakin tuo herra 5kk on kyllä se kovin sotkija :D

  VastaaPoista