maanantai 21. tammikuuta 2013

Huippumuotia

Pengoin siskoni (ja myönnettäköön omia) vanhoja lelukasseja. Äitini on uskollisesti läpi vuosien malttanut säästää lapsuudenkotimme vinttikomerolla vaikka ja mitä. Lelukasseista viimeisin kohdalleni osunut sisälti massoittain barbivaateita, barbeja, barbiautoja (mallia ferrari!), barbiskoottereita, barbipyörä ja jopa barbivesiskootteri!

Iso osa alastomista muovikropista joutui Fidaan, samoin osa vaatteista, mutta parhaat palat säästin. Nauroin katketakseni käydessäni läpi törkeää ysärifläsäriä, neonvärejä, rimpsuja, pillifarkkuja, farkkutakkeja ja jumpsuitteja. Barbi oli muotitietoinen. Kenin vaatteista harmiksi ei ollut kuin muutamia, nekin neonvärisiä, vaikka ukkoja oli valikoimassa säilynyt kaksin kappalein.

Tyylitietoiselle barbille löytyi tavaraa alkaen sukelluspuvusta, merimiesasusta lakkeineen, tietty hääpuvusta huntuineen ja kahisevasta tuulipuvusta miljooniin hameisiin. Osa kuteista oli jopa nykypäivän ginatrikot kamaa. Hämmentävää kyllä, voisin hyvin nähdä jonkun vajaa parikymppisen kävelevän vastaani ytimessä päällää jotakin saman tyylistä neonväriviritystä. Puhumattakaan Kenin setistä keltaisin villapaidoin ja värikkäin housuin. Pelottavaa, sillä itselleni nämä pelkät värisävyt aiheuttavat puistatuksia. Mutta olenkin alkava kalkkis. 


Muutamat kuteista lähtivät sitten aivan lapasesta. Verkkosukkahousu, pimp takki ja pitsikalsari -yhdistelmä on pettämätön. Samoin 80 -luvun hiihtotakki ja pinkit pyöräilyshortsit. Tai vaaleansininen krokotiilinahkatakki. Joku roti barbi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti