keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

kotiäiti lomalle

Lomille lomps!

Isäntä jää lomille viikonloppuna. Kuuden viikon isäkuukausilomituksille. Mahtavaa. Tämä tietää myös kotiädin lomaa. Sata prosenttinen kotiäitiys muuttuu ideaalina fifty fifty jaoksi, todellaisuudessa varmaankin fifty-sixty jaoksi, mutta menköön.

Meillä on joka tapauksessa taas kaksi vanhempaa kotona, sitten isyysloman kymmenen kuukautta takaperin. Ah.

Ensimmäiseksi otan viikon syöttövapaata. Isäntä hoitaa sovitusti kaikki ruokailut. Saan hermolepoa aiheesta, joka nostaa niskakarvani nykyään liiankin helposti pystyyn.

Toiseksi, päivät täytetään mukavalla puuhastelulla, vanhempain ja lapsentahtisesti. Mitä kukin on ikinä sille päivälle tilannutkaan. Lomalla mennään yhdessä, koko perhe.

Kolmanneksi, kesä tuo tullessaan jännittäviä tilanteita mörmulin syömisen, nukkumisen ja kävelyn suhteen. Ruokailuun on tunkenut vahvasti mukaan sorminapostelu sekä lusikka. Päikkäreidenkin osalta luulisi tulevan muutosta, pikkuhiljaa siirrytään kohti yhden päikkäin taktiikkaa. Ja sitten se kävely. Kuukausi viiva kaksi enää, veikkaan.

Lomien jälkeen onkin ehkä vastassa erilainen mukula, ruokansa itse syövä, kävelevä taapero? Ehkä sanojakin löytyy, muuta kuin äiti, isi, veeti (koira), auto, lintu ja lamppu. Seuraavat jonossa olevat on jo maito, vettä, tippui, kukka ja lippu. Eiköhän nekin ole kohta hallussa.

Lomalla totutellaan myös reissaamiseen. Eka matkataan omalle mökille saaristoon, sitten Keski-Suomeen muikkuristelemään, sitten Itä-Suomeen pällistelemään muuteb vain ja lopuksi vielä Ahvenanmaalle tuttuja moikkaamaan. Ja ai niin, vuokrataan me venekin ihan kolmistaan. Kylläpä kuuteen viikkoon mahtuu touhua.

Ja sitten täytetäänkin jo yksvee.

Loma kuulostaa jo aika mukavalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti