maanantai 28. maaliskuuta 2011

Irrelevantteja ostoksia

Koska olen rationaalinen ja järkeilevä yksilö (lue neurotic brain), olen tehnyt listan asioista mitä pitää hankkia ennen nelivetoa vetävän asukkaan saapumista taloon. Listaa en suinkaan tehnyt siksi, että pääsisin kipittämään hurmoksessa ja silmät kiiluen vaunukauppaan, vaan siksi etten unohtaisi ostaa jotakin tärkeää. Lista on suorastaan elintärkeä, sillä en edelleenkään halua lähteä vauva-tavaraostoksille laisinkaan eikä mitä pitää vielä ostaa mahdu alkuunsakaan luonnostaan päähäni.

Järkytyinkin pahasti kun anoppimme tarjosi meille kuivausrumpua, joka TÄYTYY OLLA taloudessa jos on pieniä lapsia. Pitääkö sekin ostaa?! Emme kuitenkaan ottaneet sitä, sillä sen mukana ei tullut isompaa asuntoa, johon sen olisi saanut mahdutettua.

Totesinkin, että on varmasti viisasta olla kaiken kattava kauppalista valmiina, jotta voidaan sitten matkalla synnytyssaliin käydä pikaisesti poistamassa kaupoista kaikki tarvitsemamme. Yksinkertaista ja helppoa kuin tortilla-ainesten keruu kaupassa. Or not.

Pieni paniikki alkaakin kohta iskeä. Päätin, että jotakin tavaroista täytyy alkaa hankkimaan jo nyt. Aloitin siis täysin ymmärrystä vailla mielestäni kaikkein tärkeimmästä: potkupuku, se yksi ja ainoa, jonka ostin muutamia viikkoja takaperin. Enempää en ajatellut ostaa ja eikö niin, että äitiyspakkauksessakin jotakin varusteita tulee. Tämähän riittää, eikö?!

Lisäksi olen saanut siskoltani lahjaksi yhden vauvalle suunnatun unilelun. Se niistä leluista, yhdelläkin pärjää, eikö?

Ja vanupuikkoja, pumpulia, pyyhkeitä sekä rättejähän meiltä jo löytyy valmiiksi. Mitä vielä?

Nyt kun vaatteet ja lelut ovat check ja olen visusti vakuttunut, että loput tarvikkeet tulevat äitiyspakkauksen mukana (siitä saa jopa sängynkin!!) voin siirtyä olennaiseen, nimittäin kylpyammeeseen. En tiennytkään, että minulla on kylpyfetissi. Emme omista ammeellista asuntoa enkä sellaisessa ole asunutkaan sitten 12 -vuotissyntymäpäväni, joten fetissini haiskahtaa traumalta. Lapselleni on pakko saada oma amme, koska en selvästi ole itse kylpenyt pienenä tarpeeksi. Ongelma on vain se, että hylkeen muotoinen ja kokoinen amme vie muutaman neliön kokoisesta vessastamme ehkä turhan ison tilan. Jotta vessanpönttöä ei tarvitsisi alkaa saneerata ulos asunnostamme, googlasin (taas) meille mahtavan kokoontaitettavan flexibath -ammeen. Tämähän luistaa hyvin!

Nyt kun ammekin on tilausta vaille check uskon, että loput tavaroistamme tippuvat itsestään taivaalta ajan myötä. Listassani ei ole tämän jälkeen enää kuin 53 kappaletta got to do ja have asioita ennen vauvan tuloa...

Mutta äh, kuka niitä rattaita anyway edes tarvitsee, tai syöttötuolia, turvaistuinta, vaippoja, tuttipulloja, rintapumppuja ja muita imetyswhatever -tarvikkeita?

19 vko

2 kommenttia:

 1. Kiitos kirjoituksistasi, on mukavaa lukea ajatuksistasi.

  Nimimerkillä: ei melkein mitään valmiina kun pikkuinen päätti tulla maailmaan...

  Äitiyspakkauksessa on ihania vaatteita, mutta osa on todella isoja joten alkuun ei ihan sen sisällöllä valitettavasti pärjää.

  Äiti tarvitsee synnytyksen jälkeen hyvät imetysrintaliivit, liivinsuojia ja imetyspaitoja (mikäli ei halua olla joka kerta kiskomassa T-paitaa päältänsä pois vieraiden iloksi) sekä kuukautissuojia. Tosin jos imetys ei onnistukkaan, niin nämä ovat turhia. Ja rintavarustus kasvaa vielä loppumetreillä sen verran, että liivien ostoa kannattaa siirtää mahdollisimman myöhäiseen vaiheeseen. Suosittelen nettikauppoja ja esim. sellaista liivimallia kuin Carriwell, todella miellyttävät!

  T: Meri

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkeistä, otan niitä mielellään vastaan!

  Tää vauvanhankinta on jotenkin hämmentävän varusteurheilumaista toimintaa. Yritetään kyllä hankkia kaikki käytettynä, mutta silti rahaa menee enemmän kuin tarpeeksi...

  Ja ai niin hyvä kun muistutit siitä, että tarviihan äitikin jotakin, eikä pelkkä vauva. Täytyy siis lisätä got to do -listaan vielä nuo mainitsemasi tavarat ja hankkia nekin tässä pitkin matkaa

  Terkut kotiväelle =)

  VastaaPoista