keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Äiti mä taiteilen

Meillä asuu kotona SUUUURI taiteilijan alku. Sellainen todellinen hurmoksessa oleva. Kaikki liikenevä aika käytetään askarteluun, maalaamiseen ja piirtämiseen.

Jossain vaiheessa kyllästyin kaivamaan jatkuvasti useita kertoja päivässä penaalia ja piirtopaperia esille. Ratkaisin homman sijoittamalla aivan kaikki askartelukamat muskun ulottuville. Sieltä sitten riivitään milloin mitäkin, esille. 

Kynien lisäksi pöydän äärellä usein leikellään ja liimataan, eikä minun tarvitse puuttua peliin. Paitsi ehkä siivoamisessa.

Tarha on tuonut askartelun maailmaan kivaa lisävirettä. Sieltä tuntuu pukkaavan kotiin vähän väliä ties mitä virallista ja epävirallista taideteosta. Miltei aina lokerolle mentäessä sieltä kurkkaa milloin mitäkin hengentuotetta.

Ja tämä tuottaa omat haasteensa.

Kannan nimittäin selkävääränä kaikennäköistä töherrystä ja leikeltyä taidetta kotiin. Muutaman kuukauden aikana tätä on kertynyt jo kansiollinen. Ajattelin että omatoimisesti tehdyillä piirustuksilla olisi jokin suuri merkityskin, tai että ne kuvaavat jotain hienoa asiaa. Saan kuitenkin aina vastaukseksi muksulta, että ne ovat vain "taidetta".

Aha. 

Meillä on selvästi erilainen taidemaku.

Siispä perustin vaihtuvan taidenäyttelyn jääkaapin seinään. Ja viskon loput teokset mäkeen sitä mukaa kun uutta pukkaa. 

Ups. Saikohan tätä sanoa ääneen?

No saa. Rohkaistuin paperikierrätykseen tosin vasta juteltuani tarhassa ohimennen erään äidin kanssa. Hän kantoi laillani samanmoista kasaa mysteerisiä puuvärivedoksia kotiinsa huokaillen. Todettiin siinä ohimennen, että näillä ruokitaan sitten paperinkeräysastiaa illan tullen. Kunhan niitä on ensin ihasteltu tovi kotona.

Antaa luovuuden kukkia ja jaetaan vain äitien kesken tämä pieni salaisuus.Uniikkia taidetta.2 kommenttia:

  1. Meilläkin on kyllä heitetty ihan surutta roskiin suurin osa taideteoksista. Lapsi piirtää about 10 aanelosta päivässä, joten suurin osa menee ikävä kyllä suoraan paperinkeräykseen. Kerran jäätiin kiinni, kun lähdettiin kauppareissulle ja vietiin samalla roskia. Lapsi huusi kauhuissaan, että laitatteko te mun piirustukset roskiin?! Yritin siinä selittää, että säästän aina ne kaikkein hienoimmat, niinkun kyllä teenkin. Onneksi selitys hyväksyttiin ja suuremmalta mielipahalta vältyttiin :)

    VastaaPoista